2019/04/05

London 2019

Tiden går snabbt, redan dags för årets London-besök.

Denna gång blev det mindre öl och mer av allt annat. Inte minst i form av kaffeprovning och kaffemässa. Allt handlar inte om öl.Första dagen blev det besök hos Crate. Har besökt dem flera år på raken och tycker de blir bättre och bättre. Deras helt vanliga IPA är riktigt bra på plats. 


 Crate är ett riktigt populärt ställe, och det är bara runt öppningsdags (runt lunch) en vanlig onsdag i mars det ser så här lugnt ut. När vi gick därifrån, någon timme senare hade det fyllt på rejält.


Hos Crate ska man äta pizza. Vi delade på en med Stilton-ost, valnötter och sweet potato och en med Curry-chicken. Det senare lät lite konstigt, men båda var suveränt goda.Efter Crate är det nästan obligatoriskt att besöka Howling Hops. Avsevärt lugnare, och med mer variation i ölen.Testade en Red Ale och drack deras nya New England Ipa.


Runt Westminster var det en del folk som samlades runt Brexit-spektaklet.


London är kanalernas stad. Här var vi ungefär halvvägs mellan Camden Market och Little Venice. I de vackra områdena vi passerade var det typ NOLL antal pubar. Antar att allt förmöget folk där har en egen pub på tomten? Eller inne i huset undangömt, för med de pengarna är det förstås vin som gäller och det man vill skylta med.


Allt finns i London...


Mother Kellys är ett ställe jag aldrig besökt. Bra läge också, nära Vaxuhall station dit många bussar går. Fanns flera kylar med mycket intressant öl att köpa med sig.


Drack en klockren öl här som kom från Left handed giant. Kan ha varit resans bästa öl.Här var det stängt när vi passerade. Hårdrock + Öl = Sant!På lördagen var det kaffeprovning under förmiddagenOch efter lunch samlade vi oss för Bermondsey Beer Mile. Folk stod faktiskt och umgicks här, även fast en och annan (här en anställd) stod och fibblade med telefonen. Här hos Brew By Numbers.

Någon halvtimme senare hamnade vi förstås hos Kernel. Den här gången var det dock på håret; Kernel stänger 14 och vi kom precis när de höll på att packa ned för dagen. Trevligt nog fick vi en pratstund med Kernels världsberömde Svensk Jens Löwius. Trevlig prick! Fick bland annat veta att Kernel producerar 15000 liter öl per vecka (alltså en bra bit under en miljon liter per år) och att det ska mycket till för att de ska börja sälja öl på burk.Beer mile har funnits några år nu, och det kommer nya aktörer hela tiden. Förra året slog MOOR upp dörrarna till sitt taproom, och i år är det bland annat Cloudwater, London Calling Sweden och Affinity som öppnat upp. Cloudwater var jag och besökte i Manchester förra året och hade stora förväntningar inför besöket hos deras nya taproom i London. Blev grymt besviken. Tråkigt lokal, få öl på fat, inga burkar att köpa med sig, ölen som serverades var för kall. Kan tyvärr fortsätta skriva negativt en stund. Besöker inte igen, om de inte skulle få för sig att göra om stället totalt.  Modigt skrivet av mig som har dem som ett av mina absoluta favorit-bryggerier.London calling Sweden visade sig vara det roligaste stället under beer mile. En del öl från Poppels (som är medgrundare) och en rätt charmig lokal som det märks att man försökt göra något mer av. De hade Beer Pong och till och med herrarnas urinoar hade en viss charm. Lite djungel-feeling där inne ;-)
Provade en öl vid besöket, ett samarbete mellan Poppels, Lervig och All in brewing.
En riktigt lyckad NEIPA.Sista dagen besökte jag London Coffe Festival. Som lustigt nog håller till i Old truman Brewery - och deras gamla lokaler  nära Brick Lane Market. 250 utställare och ett antal workshops och seminarier, demos, tävlingar, ja det fanns mycket kul att titta på.


Här var det stressigt värre för de två som skulle tävla i konsten att göra tio olika kaffedrinkar på tio minuter.


Lägger ännu ett kul besök i London bakom mig.

Älskar London, men nästa vår blir det nog ett nytt resmål med temat öl (och gärna kaffe).
Bristol vore kanske något?  Left handed giant, Wiper and True, Arbor och Lost & Grounded är några intressanta bryggerier som ligger där.


https://www.bermondsey-beer-mile.co.uk/

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera