2016/08/11

IPA Citra Galactique från Les Basseurs Du Grand Paris

För en tid sedan skrev jag om Les Basseurs Du Grand Paris, och nu kommer ytterligare några rader om detta relativt nyetablerade Paris-baserade bryggeri.

IPA Citra Galactique 6,5% Kunde inte hitta något bäst före datum

Doftar tydligt av citrus-frukt och grape. Besk start, besk fortsättning och beskan håller i länge... Detta är något för humle-fantasten, frikostigt humlat med Galaxy, Magnum och Amarillo
Massor av grape och citrus i denna, lite gran och tydlig beska som sitter kvar längre. Kanske saknas det lite nyanser; beskan är rätt tuff, men det är såklart en smaksak. En stabil IPA, som inte ramlat på trenden på saftiga, apelsin-aktiga smaker, utan stannar vid citrus och grape-toner och en tydlig beska

Jag tyckte om om denna, och för den som tycker om sin IPA riktigt välhumlad, men som ändå fungerar som törstsläckare är detta smaskens.
Det ska bli kul att få prova deras andra öl och att få följa deras framfart i Paris.

Fransk öl har utvecklats otroligt på de senaste åren, från att varit totalt dominerat av öl som kronenbourg och andra typer av industriöl, till att numera ha ett antal intressanta hantverksbryggerier, varav flera (som jag hunnit testa i alla fall) håller en hög och stabil kvalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar