2017/02/04

Kees, Belgien och lite jordgubbar



Det där med Porter-torsdag verkar ha blivit lite av en grej, själv tänkte jag att jag skulle
köra lite Oeatmeal-stout-strawberry-lördag.

De har stått där ett tag nu, ett gäng flaskor från Belgiska Kees.
Och ändå har Belgisk öl inte varit min grej; kanske kan det bli?

Stout däremot har jag länge varit förtjust i.
Speciellt de där mindre komplexa sakerna, de med tydliga toner av mjölk-choklad.
Som en chokladkaka. Fast öl.

Kees är en Belgisk producent vars ägare och bryggare Kees Bubberman (vilket härligt namn!) tidigare jobbade hos Emelisse Brewery. Efter det startade han 2014 sitt eget bryggeri, KEES. Han verkar blanda hejvilt alla möjliga stilar. Det är väl det som kallas att ha kul. IPA har han också, det gäller ju att dra in pengar någonstans.

Det där med jordgubbar i öl har jag faktiskt aldrig testat i en stout. Men nu är det dags!


KEES Strawberry Fields. Chokolate Oatmeal Stout. 6%. Hittar inget bäst före datum.

Ingen milk-stout detta (som jag tycker extra mycket om), men har mer gemensamt med en sådan än en traditionell stout.
Härlig doft av choklad och toner av jordgubbar. Vackert ljusgult skum som ligger kvar länge.

Smakar choklad och spannmål och med söt-syrliga toner av jordgubbe. Alkohol och mycket syra i eftersmaken.

Det här var ju riktigt bra!
Nu behöver jag bara leta reda på ett ställe som serverar detta på fat.

Finns annars att beställa bland annat från Belgiska Etre gourmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar